Д-р Владимир Шишков

0
306

Специалност: Диетология

Завършил съм медицина във ВМИ – Пловдив през 1990 година. От самото си завършване работих активно в областта на фармацията, храненето, лечението и превантивната медицина, както с природни, така и с фармацевтични продукти, храни и хранителни добавки. Член съм на Българското Научно Дружество по Хранене и Диететика.

Области на специализация:
Насочен съм към изграждането на цялостни индивидуални лечебно-профилактични и оздравителни програми, както и на диетични планове, насочени към преодоляване на здравословни проблеми и достигане на състоянието на „оптимално здраве“, в съответствие с принципите на орто-молекулярната медицина. Автор съм на  публикации в популярни издания, посветени на рационалното хранене и модерните хранителни добавки с доказан клиничен ефект и безопасното им приложение.

Научна дейност:
Щастлив съм да притежавам медицинска специалност “Хранене и диететика”, като се ръководя от принципите на орто-молекулярната медицина в диагностиката, профилактиката, лечението и рехабилитацията на всички медицински заболявания. Орто-молекулярната медицина е сериозната научна основа на модерно направление, известно още като нутритерапия или диетотерапия, включващо както прилагането на конвенционални диети и хранителни режими, така и клинично обоснованата употреба на биологично активни вещества и есенциални нутриенти като допълнение към индивидуалното хранене, с цел достигане и задържане в състояние на оптимално здраве за максимално продължително време от човешкия живот.
Публикувал съм редица статии в популярни издания, посветени на рационалното хранене и модерните хранителни добавки с доказан клиничен ефект и безопасното им приложение. Бях лектор в уникалната програма „Natura Sanat“ за обучение на магистър-фармацевти и придобиването им на допълнителна квалификация и консултантски умения в областта на хранителните добавки.

Опит в областта:
Бях свободен докторант към катедрата по „Хигиена, медицинска екология и хранене“, медицински консултант на Представителството на “Фарма Норд” за България. Работил съм и за едни от най-големите фармацевтични фирми в света, както и за българския клон на компанията “Nestle”, известна като най-мощната компания, занимаваща се с храни и хранене в световен мащаб. Работил съм и като консултант към оздравителния хомеопатичен център “Фитолек” и консултант в холистичния център “Трансмед” в София, и имам кабинет по диетология и холистична медицина в ДКЦ-3 (бивша 3-та поликлиника) в София.

За контакт:

Телефон: +359 8799 101106

E-mail: vladimir.shishkov@gmail.com

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментара си!
Въведете името си

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.