Кампанията “Роди дете в България” стартира в Бургас със благотворителен бал на Фондация “Мечта за дете” и Фондация “Супер БЕБЕ” на 28.03.2019г. в гранд-хотел “Приморец”.

В първите дни на пролетта, многократно беше излъчено интервюто на основателката на Програма Супер БЕБЕ, Елена Терзиева, в което тя ни разказва за каузата, за финансовата подкрепа за младите двойки, за възможностите, за целите на “Роди дете в България” и още… Ето какво каза Елена Терзиева:

“Роди дете в България” е информационна кампания, която се роди като естествено продължение на нашето желание и кауза “За повече български деца”. Тя представлява периодчино провеждане на информационни срещи из цялата страна, на които ще бъде обърнато внимание на младите двойки към това да се ориентират по-навреме да раждат деца, да бъдат мотивирани в по-ранна възраст, още след като завършат училище или университет – да раждат деца. Щом има любов, значи е време да раждат деца! Това е и нашата кауза, нашата мисия – да ги подкрепим, да ги мотивираме и да ги информираме за възможностите, които имат за тяхното здраве, като превенция на репродуктивното здраве и дори като финансова подкрепа, която редица общини предлагат и като помощ, която могат да получат. На самите събития сме предвидили много подаръци за участниците в събитията, така че просто нека да следят кампанията, за да могат да се включат.

Наистина, в последно време малко са се изместили ценностите в нашето общество и много млади хора преследват кариерата, търсят
финансова стабилност, търсят подходящ партньор и наистина не се чувстват достатъчно уверени и подкрепени. Просто на първо място не стои тази естествена потребност, защото това е първичен инстинкт – да създадеш поколение. Тя остава потисната. Именно затова ние искаме да поговорим с тях, да ги мотивираме, да им напомним, че това е най-ествественото нещо, когато си във фертилна възраст – да родиш дете.

Няма ограничение за финансовата подкрепа, която участниците ще получават от Общината. В интерес на истината, нашата първоначална идея беше помощта да е насочена за млади двойки до 30-годишна възраст, но в последствие преценихме и в разговорите с Общините (тъй като ние в момента сме в разговори с тях), че не е необходимо и няма смисъл да има такива ограничения. Т.е. всяка двойка или всяка дама, която е решила да има дете, която се колебае дали да има дете, може да се информира и да кандидатства за подобна помощ при раждането на детето.

Проектът е за цялата страна и именно затова си партнираме – Фондация “Супер БЕБЕ” и Фондация “Мечта за дете”, защото искаме да покрием максимален брой общини, по-голем и по-малки, из цялата страна – там, където наистина раждаемостта е проблем, например в Северозападна България, която е с изключително ниска раждаемост. Изобщо, нашият естествен прираст е отрицателен. Т.е. ние бавно, дори бих казала бързо, си отваме като нация. Затова разговаряме с много общини едновременно и провеждаме събитията из цялата страна.

За момента двойките могат да се информират за кампанията на страницата на “Мечта за дете” и на страницата на “Супер БЕБЕ“, на сайта, който е www.superbebe.bg

От какво имат нужда младите двойки, за да раждат деца?

За мен лично, младите хора имат нужда първо от повече подкрепа, най-вече финансова подкрепа, от повече увереност и наистина повече информираност за техните възможности. И от това, което е на сърцето и естествено заложено – да следват своя вътрешен порив да създават и да раждат деца.

Какво се крие зад Програмата за повишаване на фертилитета Супер БЕБЕ?

Това е естествено продължение на мисията “За повече български деца”. Тая е насочена към двойките или към дамите, които са решили вече да имат дете, но имат нужда (и това е наистина важно) да се подготвят за бременността, да укрепят своята репродуктивна система, да укрепят своя организъм, да повишат вероятността за зачеване на дете; да се научат как да се хранят здравословно, какви изследвания да си направят още преди бременността, евентуално да се потърсят възможни причини (или да се изключат тези причини) за неспособност за зачеване, т.е. да се направят необходимите прегледи, изследвания, хранене, начин на живот… Програмата е холистична, обхваща целия начин на живот на жените и на двойките.

Как се става нутриционист?

Професията нутриционист е сравнително нова за България, това е една иновативна, млада професия, която следва едни традиционни принципи и един цялостен подход към здравето на човека. Има различни начини да станеш нутриционист. Аз лично съм завършила и съм дипломирана от една от най-престижните институции – Canadian School of Natural Nutrition. Това става с учене няколко години и с диплома. Като идеята на тази професия е да научим младите хора, а и не само младите, а всеки, който има желание – как да се храни здравословно.

Кой участва още в екипа на Програма Супер БЕБЕ?

Освен нутриционист като мен, участват и медицински представители. Това са: водещ АГ, специалист по репродуктивна медицина, ендокринолог, ембриолог, които се занимават с двойките при репордуктивни проблеми, диетолог, който е медицинско лице. Освен това имаме психолог, специалист по Бахова терапия и личностно развитие, лайф коуч, астролог, също така – специалисти по анти-стрес техники, също и йога и ресторативно движение и кинезитерапия. Постарали сме се да обхванем възможно най-широк диапазон от грижата за репродуктивното здраве на хората.

Къде се провежда Програма Супер БЕБЕ?

Това е онлайн програма. Именно това е иновативната същност на програмата. Тъй като целта ни е да обхванем максимален брой хора, максимален брой желаещи и да можем да достигнем до всички, дори и до българи в чужбина, затова на сайта www.superbebe.bg всеки може да се включи и получава на своята поща ежеседмично информацията стъпка по стъпка, така че да се подготви за бременността и да си повиши фертилитета.

Отново отправяме покана към всички, които радеят за повече български деца и желаят да подкрепят каузата:

Кампанията “Роди дете в България” за Бургас стартира с благотворителен бал на 28.03 в гранд-хотел “Приморец”. Това е един празник, с който ще започне тази кампания. Поканени са всички, които желаят да подкрепят каузата. Поканили сме една двойка, на която ще бъдат предоставени събраните средства (двойката е с репродуктивни проблеми), така че да могат да подпомогнат финансово скъпите процедури по in-vitro зачеване. Надяваме се да е успешно!

Всеки, който иска да подкрепи каузата, нека да дойде, да отпразнуваме този ден заедно, да отпразнуваме началото на тази кампания, която смятам, че е на сърцето на всеки българин.

Мога само да бъда благодарна за широката подкрепа, която имаме от нашите партньори и за интереса от страна на много хора да подкрепят каузата. Очакваме ви, като може да намерите на сайта www.superbebe.bg начин да се запишете и да се включите в благотворителния бал, тъй като става с предварително записване и куверт. Местата са ограничени!

За записване на благотворителния бал в гранд-хотел Приморец 28.03.2019г.:

Цената на куверта е 75 лв. и включва вечеря с тристепенно меню и сума за каузата.

За закупуване на куверти и резервации: 08879 16615, 0887 22 6185

За записване в Програма Супер БЕБЕ:

Регистрирай се тук с 50% остъпка до 19.04.2019!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментара си!
Въведете името си

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.