Светла Джунева

0
818

Аз съм магистър по Биология, с диплома от Биологически факултет към СУ „Св. Климент Охридски“ от 2009 г. Още като студентка се интересувах от криобиология и през 2007 г. започнах работа в първата частна банка за стволови клетки в СБАЛ „Свети Лазар“. През следващата година се включих като ембриолог в екипа по асистирана репродукция, ръководен от Д-р Валентин Лачев, един от първите специалисти по стерилитет и репродуктивни проблеми в България. През 2010 г. взех участие в изграждане на криобанка към центъра за върхови постижения “Транслиращи изследвания в хематологията”. Година по-късно бях назначена за консултант към СБАЛЛАГ “Майчин дом” и имах щастието да допринеса за възраждането на клиниката “Репродуктивно здраве”.

През юни 2012 г. успешно положих изпит по клинична ембриология в Истанбул, Турция и придобих сертификат от ESHRE за тази квалификация. През последните години интензивно повиших квалификацията си като главен ембриолог  на СБАЛГАР „Д-р Малинов“, преминавайки през редица специализации в Западна Европа, с цел въвеждане на съвременни техники в ин витро оплождането за пациенти с репродуктивни проблеми в България. Завърших “ICSI-IMSI Training” курс в CMCO Schiltigheim към Страсбургския Университет и втори под ръководството на специалиста, въвел IMSI метода в практиката – Д-р Ги Касуто в Laboratoire de Biologie Medicale Drouot, Париж, Франция. Успешно преминах практически курсове на обучение по клинична ембриология, преимплантационна генетична диагностика и скийнинг, организирани в UCL, Великобритания, както и курсове по микроманипулации и биопсия на репродуктивни клетки в Център по Ембрионална Медицина в Мадрид, Испания. Обучавана съм още на микроскопска ембриоскопия, витрификация и матурация под личното ръководство на Prof. Markus Montag в Лабораторията по репродуктивна биология, Heidelberg University Hospital.

През 2012 г. придобих свидетелствo за професионална квалификация по специалност „Икономика и мениджмънт”, което ми помогна да ръководя шест години успешен екип от биолози и ембриолози. Две години бях ментор по проект „Студентски практики” към Министерство на образованието и науката. Бях научен консултант на магистърска теза “Успеваемост на метода IMSI при различни стойности на показателя морфология на сперматозоидите” и научен ръководител на магистърска теза „Сравнително изследване на in vitro успеваемостта при човешки ембриони, култивирани в различни хранителни среди”, успешно защитени в Биологически факултет, СУ „Св. Климент Охридски”, гр. София. От 2017 г. съм хоноруван преподавател по Принципи на асистираната репродукция, магистърска програма „Репродуктивна биология“ към Биологически факултет,  Пловдивски университет „Паисий Хилендарски”. Имам редица участия в симпозиуми, конференции и обучения на национално и международно ниво и съм член на Европейската организация по човешка репродукция и ембриология /ESHRE/.

От март 2018 г. съм част от екипа на Д-р Шефкетова в центъра за асистирана репродукция в „Аджибадем Сити Клиник“, ДКЦ Токуда, гр. София.

За контакт:

Телефон: 02/4034245

E-mail: svetla_dzhuneva@abv.bg

Уеб-сайт: www.tokudabolnica.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментара си!
Въведете името си

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.